נתחי בשר המתאימים לצלייה בתנור

נתחי בשר המתאימים לצלייה בתנור

סוגי נתחי בשר לצלייה (בתנור)

נתחי בשר  בתנור  הם הדרך הפשוטה להכין בשר בקר בין אם אתם אוהבים את הנתח עשוי בינוני או עשוי היטב על הגריל.

סוגי נתחי בשר מומלצים לצלייה גושים הם: אסאדו, סינטה, פילה, צלי כתף, בריסקט ופיקניה

הסוגים השונים של נתחי בשר דורשים סגנון בישול וזמן טיפול שונה בהתאם לעובי שלהם, למקרם ורמת השומן בכל נתח.

יש נתח הדורש צלייה מהירה ועדינה ויש נתח הדורש צלייה ארוכה וממושכת.

יש לזכור צורת הבישול בתנור יוצאות טעימה מאוד עם תיבול מתאים אפשר לתת לתנור לעשות את העבודה ולקבל טעמים נפלאים.

שצולים בשר בתנור חשוב להפקיד על בחירת בשר איכותי וטרי ואם אתם לא מבינים בסוגי הבשר הנתחים השונים בחרו קצב שמבין עניין כך שבסופו של דבר הטעם הסופי יהיה מושפע.

לקראת חג פסח, קבלו סקירה על נתחי בשר בתנור שיעשו לכם את החג טעים ושמח:

צליית נתח אסאדו

מדובר בנתח בשר שמן וגדול הדורש צלייה ארוכה ולוקח לו כמה שעות להתבשל ולהוציא ממנו את כל הטעמים.

צליית אסאדו בתנור דורשת שני שלבים. בשלב הראשון יש לצלות את הבשר בחום גבוה לצריבה וסגירה. בשלב השני יש לצלות את הנתח באופן איטי ולאורך זמן בחום נמוך לריכוך הנתח.

יש לזכור שכאשר צולים נתח אסאדו יש לדאוג להשאיר את המכסה של הגריל סגור על הזמן וזאת על מנת להשאיר את הטמפרטורה גבוהה ולמנוע שינוי לא רצוני.

צליית נתח סינטה

נתח בשר סינטה הוא נתח בשר דק ורזה הדורש טיפול מהיר בטמפרטורה גבוהה על הגריל.

שמבשלים בשר הסינטה יש לדאוג שלא יתייבש מהר בזמן הצלייה. אם אתם רוצים לצלות בשר סינטה כסטייק  יש לדעת שמדובר בבשר שדורש דיוק ועמידה בזמנים. לכן בזמן הצלייה יש לבדוק אותו מדי פעם על מנת שלא יתייבש בזמן הצלייה או יישרף.

צליית נתח פילה

נתח פילה  הוא נתח בשר דק ורזה ודיי פשוט להכין אותו בתנור.

הנתח דורש זמן בישול קצר והטיפול בו מהיר בטמפרטורה גבוהה.

לפני שצולים את הפילה יש לתבל אותו היטב מכל צד ולשמן אותו לפי הטעם.

צליית נתח פיקניה – נתח ברזילאי

נתח בשר פיקניה הוא נתח בשר עם שכבת שומן עבה. הנמסה אל הבשר בזמן הצלייה. מה שגורם לטעמו להיות עשיר במהלך זמן הצלייה ושומר עליו שלא יתייבש בזמן הבישול.

לפיקנייה טעם מתקתק וערומה עשירה ועמוקה.

אופן ההכנה שלו חייב להיות מדויק על מנת להגיע לטעמים אולטימטיביים.

על מנת להוציא את המקסימום מהנתח אל תוותרו על פס השומן שנותן לו את ארומת הטעמים. בנתח זה השומן הוא דומיננטי מאד ורק מוסיף לנתח זה את הטעמים.

צליית נתח בירסטק חזה בקר

נתח בשר בתנור

צליית נתח בריסקט-חזה בקר

נתת שדורש סגירה אם במחבת או במכת חום בתנור(250-270). לאחר מכן בישול בחום בינוני למשך זמן ארוך

בריסקט הוא אחד נתח השלמים הנהדרים לצלייה בתנור והאהובים עלינו.

–        חשוב לתבל את הנתח ולהמליח אותו בהתאם לטעם שלכם . ניתן גם להכין מרידנה ולהשרות את הנתח במקרר 12 שעות

–        יש להשרות את הבשר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלייה

–        יש להשרות לפחות שעתיים-שלוש מחוץ למקרר – זהו תנאי מפתח להגיע למידת העשייה הרצויה.

–        את נתח הבשר יש לצלות בטמפרטורה גבוהה מאוד 250 מעלות עד 270 מעלות למשך כ-15 דקות. לאחר מכן יש להפחית את הטמפרטורה ל 170 מעלות כ 3 שעות לפחות

– הבשר צריך לנוח לאחר ההכנה שלו. הניחו את הבשר בתנור לפני ההגשה על מנת שהסיבים שלו יתכווצו בתנור והבשר יירגע ויהיה נימוח.

לכל הבשרים לצלייה כנסו כאן

בתאבון ממעדני הקצב

כתיבת תגובה