טיפים לזיהוי עוף טרי

טיפים לזיהוי עוף טרי

ראשית,נקפיד בקניית עופות טריים,דבר זה מאפשר לזיהוי המראה,הריח והמרקם וכמובן יותר נוח ונגיש להכנה.

במידה וכן רכשתם עוף קפוא,סימני האזהרה יהיו שכבות קרח עבות או סימני צריבה של קיפאון על עור העוף,במידה וישנם סימנים אלו לא מומלץ לקנות.

עוף טרי יהיה כמעט ללא ריח, בצבע ורדרד,בהיר ומבריק,חלקו השומני יהיה בצבע לבן. שינוי צבעו יעיד על עוף שאינו טרי למאכל-במידה והעוף הינו דהוי בצבעו,אפרפר מעט,ירקרק או על עורו מתחילות להיווצר נקודות צהובות,סימן שהעוף אינו טרי והוא אינו אכיל.

ניתן לזהות עוף טרי גם לפי המרקם המוצק והגמיש שלו.במידה ונגעתם בעוף ואתם מרגישים שהוא דביק.זה בהחלט סימן לא טוב. עוף טרי וטוב אמור להיות לח וחלק.

סמכו על חוש הריח שלכם,לעוף שאינו טרי יהיה ריח חריף וחמצמץ,ובמקרים של קלקול מתקדם יווצר ריח של אמוניה.

אם אתם לא בטוחים רק בשביל להסיר כל ספק הרתיחו את העוף לפני השימוש בו,ובמידה וישנם ריחות חריפים העולים מן הבישול אל תסתכנו ואל תאכלו אותו הוא אינו טרי.

 

כתיבת תגובה