על טמפרטורת הגשה מומלץ לשים דגש מכיוון שאופי היין וכוונת היינן פותחות בפנינו את הטעמים והניחוחות הרצויים.
טמפרטורה קרה מידי מונעת מאיתנו את מיצוי הטעמים, ואילו חמה מידי תגרע מאיזון הטעמים וניחוחות הפרי.
ישנו מגוון רחב של יינות החל ממבעבעים ויינות מתוקים שהם קלילים יותר לצד מתאבנים,עד לאדומים ולבנים שמותאמים לצד סעודות שונות:
יינות מבעבעים למיניהם יש להגיש צוננים בטמפרטורה בין 4-6 מעלות.
יינות לבנים בעלי ארומה יש להגיש צוננים בטמפרטורה בין 10-12 מעלות.
יינות אדומים מורכבים יש להגיש צוננים בטמפרטורה בין 18-22 מעלות.
יינות שרדונה לבנים יש להגיש צוננים בטמפרטורה בין 12-14 מעלות.
יינות אדומים קלילים יש להגיש צוננים בטמפרטורה בין 16-18 מעלות.
יינות קינוחים יש להגיש צוננים בטמפרטורה של 6 מעלות.