קדרת לחי, זנב וירקות.

קדרת לחי, זנב וירקות.

מצרכים:

1 לחי עגל חתוכה לחתיכות גדולות.
1 זנב עגל חתוך.
4 בצלים, 2 חתוכים ל 4 ושניים קצוצים.
5 תפוחי אדמה אדומים שלמים בגודל בינוני.
1 חבילת ערמונים בוואקום.
20 שיני שום מקולפות.
שורש פטרוזיליה חתוך לחתיכות גדולות.
שורש סלרי חתוך לחתיכות גדולות כולל 2 גבעולים.
4 גזרים חתוכים לשלושה חלקים.
3 עלי דפנה (אפשר גם בלי)
כפית פלפל שחור גרוס.
7 גרגרי פלפל אנגלי שלם.
15 זרעי כוסברה שלמים.
4 גבעולי טימין.
חצי כוס שמן זית.
ליטר ציר בקר.
מלח.
4 כוסות מים.

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם חצי מכמות שמן הזית, מטגנים את כל הבשר עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים ומניחים בצד.
באותו הסיר להוסיף את יתרת השמן ולטגן את כל הירקות למעט תפוחי האדמה והערמונים.
מחזירים לסיר את בשר שהושחם, מוסיפים את ציר הבקר, המים מביאים לרתיחה ומוסיפים את כל התבלינים.
לאחר כשעתיים יש להוסיף את תפוחי האדמה והערמונים והלשמיך לבשל על אש קטנה למשך 3 שעות נוספות.
בשעה האחרונה לבישול זה הזמן לבדוק תיבול במידה וחסר יש להוסיף תבלינים לפי טעמכם.

כתיבת תגובה