יינות לצד מאכלים,איך משלבים?

יינות לצד מאכלים,איך משלבים?

אין דבר משלים יותר משילוב הרמוני בין יינות ומאכלים משובחים,שייגמרו לנו להנציח את הרגע בטעמים המשלימים אחד את השני.

תפקיד היין החשוב מכל הוא לנטרל עבורנו את החך מכל הטעמים ולגרום לנו לאכול ארוחה שלמה בכל פעם מחדש.

ההרמוניה בין השניים מתבססת על כך שהיין מדגיש את האוכל,והאוכל מסייע בהדגשת תכונות היין.

אז איך נדע אילו מאכלים להגיש לצד אילו יינות?

ראשית,יינות לעולם לא יתאימו לצד ארוחות חריפות מידי,או כאלה חמוצות מידי,טעמים אלו פוגעים באפקט היין וגורמים לצריבות לא רצויה בגרון.

נתחיל עם מנות ראשונות,שלרוב הן קלילות כגון: סלטים,אנטיפסטי,לחמים ועוד..להן ניתן להתאים יינות לבנים קלילים ופירותיים ואף לבנים יבשים.

לצד גבינות רכות ניתן ללגום מיינות מתקתקים בעלי חומציות גבוהה, ולגבינות קשות וחריפות מומלץ לשלב יינות מבעבעים.

יינות לבנים חצי יבשים ויבשים משתלבים נפלא לצד מנות דגים בעלי מרקם רך ברטבים פיקנטיים ולימוניים.

לעומת זאת לדגים בשרניים יותר,בגריל או מטוגנים מומלץ להגיש עם יינות אדומים קלילים.

את הפסטות ברטבי בקר שונים ועגבניות נגיש לצד יינות אדומים קלים.

היין האדום המורכב לנצח יהיה בן לוויה נפלא לבשרים האדומים,זהו שילוב מנצח של שנים. ככל שהבשר משובח יותר כך לגימות היין האדום המיושן ישתלבו נפלא לצד כל ביס,לבשרים שומניים יותר יתאימו יינות אדומים מרוכזים יותר ויבשים.

לעופות צלויים בתנור או מבושלים יתאימו יינות לבנים קלילים וחצי יבשים.

ולבסוף קינוח- למתוקים וקינוחים מתאימים יינות מתוקים כמובן כל עוד שהיין לא מתוק יותר מהמנה,כך נשמור על איזון המתיקות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה