טונה לבנה ברוטב אדום

טונה לבנה ברוטב אדום

ארוחת פתיחה כיפית לערב משפחתי יחד.

מצרכים: סיר דגים רחב,4 פילה דג טונה,שמן לטיגון,3 עגבניות גדולות קלופות פרוסות,2 שיני שום חתוכים דק,חופן כוסברה קצוצה דק,כפית מרק עוף,1 לימון כבוש,כפית שטוחה של כורכום,כפית שטוחה של פפריקה מרוקאית,3 פלפלים אדומים חריפים שלמים שטופים היטב.

בסיר מסדרים כתחתית את כל פרוסות העגבניות,מעל מפזרים את שיני השום את מרק העוף,הלימון הכבוש והדגים.

מוסיפים כוס מים מברז,ומכסים לבישול על אש בינונית למשך 10 דק',לאחר מכן מוסיפים את הפלפלים החריפים,הפפריקה המרוקאית ומעט שמן מלמעלה ואת הכוסברה הקצוצה,סוגרים ומבשלים בישול איטי על אש נמוכה למשך 25-30 דק' עד שהרוטב מצטמצם,במהלך הבישול יש להשקות מעט את הדגים עם הרוטב שייספגו בטעמים.

מתכון משפחתי עשיר בטעמים נהדר לצד לחמים טריים.

כתיבת תגובה