חזה הודו וירקות כתומים בתנור

חזה הודו וירקות כתומים בתנור

זוהי מנה בריאה שכיף לנשנש ממנה עוד ועוד.

מצרכים: 1 ק"ג חזה הודו,3 בטטות גדולות חתוכות גס,3 גזרים בינוניים חתוכים גס,בצל גדול חתוך לרבעים,3 שיני שום שלמות.

למרינדת ההודו: 4 כפות שמן זית,2 שיני שום כתושות,גבעול עלה טימין,1/3 כוס דבש/סילאן.

בקערה מערבבים עם מעט שמן זית מלח ופלפל את כל הירקות,אל תבנית מרופדת נייר אפייה מעבירים את נתח ההודו ומוסיפים אליו את כל מרכיבי המרינדה ומעסים עד לקבלת צבע אחיד.

אוטמים את התבנית עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 40 דק',

לאחר שבשר ההודו תובל במרינדה,מוסיפים אל התבנית את כל הירקות ומסדרים אותם סביבו,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.

 

 

כתיבת תגובה