קבב ים תיכוני

קבב ים תיכוני

קבב ים תיכוני עשיר בטעמיו דווקא בגלל שילוב של כמה נתחים,דבר המוסיף לו עסיסיות ושילוב טעמים נהדרים.

הפעם נבחר בבשר השפונדרה 30%, ובצלעות 70% קצוצים גס,בצלעות יש המון שומן כך שאין צורך להוסיף שומן כבש.

במידה ותרצו בבשר פחות שומני ויותר רזה ניתן להשתמש ב-1/2 קילו בשר בקר טרי רזה קצוץ דק מאוד (צוואר וחזה).

תיבול: ארבעת המופלאים -פטרוזיליה קצוצה דק,בצל קצוץ דק,מלח ופלפל.

בקערה גדולה מערבבים את הבשר בתנועת פיזור,על מנת ליצור אווריריות.לאחר מכן מערבבים בקערה נפרדת את הבצל הפטרוזיליה ושאר התיבול.

יוצקים שמן זית לצלחת שטוחה,משמנים קלות את הידיים ויוצרים קבבים ,מכינים את קציצות הקבבים תוך שימוש בשקע יד אחת וכרית היד השניה מבלי לבצע פעולת דחיסה.

צולים על מחבת פסים או מנגל/אופים בתנור בחום של כ-220 מעלות 12 דק' ובעזרת מלקחיים הופכים אות הקבבים לקבלת אחידות.

מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 6 דק' נוספות.

ניתן להגיש לצד סלט ישראלי וטחינה.

 

 

כתיבת תגובה