ראגו

ראגו

רוטב בולונז כמו של מאמא איטלקיה.

מרכיבים: קופסה של עגבניות מרוסקות(ניתן גם להשתמש בעגבניות טריות),1/2 כוס שמן לטיגון,בצל גדול קצוץ דק,גזר גדול קצוץ דק,סלרי קצוץ דק,2 שיני שום פרוסות או קצוצות,500 גרם בשר בקר טחון,כוס יין לבן יבש,קופסה קטנה של רסק עגבניות,מלח ופלפל טחון,קורט אגוז מוסקט,עלים מגבעול אורגנו קצוצים,חופן בזיליקום קצוץ,5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים.

אל סיר עמוק מוסיפים שמן לטיגון,מניחים את הבצל הגזר הסלרי והשום הקצוצים,מחממים על אש בינונית עד שהבצל נעשה שקוף.

מפוררים אל תוך הסיר את הבשר עד שמשנה את צבעו האדום וממליחים.

מוסיפים את היין אל הסיר ומגביהים את האש,מביאים אותו לרתיחה עד שמצטמצם ובוחשים מידי פעם.

את העגבניות המרוסקות מעבירים אל הסיר,ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שכמות הנוזלים מצטמצמת עד לכוס נוזלים.

טועמים,מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את האגוז המוסקט.

מבשלים על להבה נמוכה בין שעה וחצי לשעתיים להתרככות מוחלטת ,ועד שנעשה רוטב.

מוסיפים את הבזיליקום והאורגנו מבשלים 10 דק' נוספות.

מגישים בתוספת פטרוזיליה מלמעלה.

כתיבת תגובה