עוף שלם במלח

עוף שלם במלח

מתכון עסיסי ונפלא,מתאים למגוון תוספות ולאירוח מושלם.

מצרכים: 1 עוף צעיר שלם,1 ק"ג מלח גס,נייר סופג,נייר כסף,ונייר אפייה.

תחילה מרפדים על תבנית התנור ב-2 ניירות אפייה,ומחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

לאחר שניקיתם ושטפתם היטב את העוף,יש לייבש עם נייר סופג ולהניח אותו במרכז התבנית,מסביב לעוף מפזרים באופן אחיד שממלא את המסגרת מלח בגובה 2 ס"מ.

עוטפים את התבנית בנייר כסף,ואופים כשהעוף מכוסה למשך שעה וחצי.

לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים על מצב גריל למשך 10 דק' (כמובן שזה תלוי ברמת הצלייה שאתם מעדיפים).

העוף מגיר מיצים ויוצא רך ונהדר לאכילה,מומלץ לצד ירקות בתנור ותפו"א.

 

כתיבת תגובה