לברק לצד תפו"א,עגבניות ובצלים

לברק לצד תפו"א,עגבניות ובצלים

מתכון חגיגי ונהדר עם דגי לברק צלויים והמון צבעים!

מצרכים: 2 דגי לברק שלמים נקיים מקשקשים ואיברים פנימיים,3 תפוחי אדמה גדולים שטופים היטב פרוסים לעובי 1/2 ס"מ,3 עגבניות גדולות פרוסות גם הן לעובי של 1/2 ס"מ,2 בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים,2 תבניות בינוניות לצלייה,5 כפות שמן זית,כף שטוחה של פפריקה מתוקה,לימון גדול חצוי ל-1/2, ומלח פלפל.

מחממים תנור לחום של-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את תבנית הצלייה.

משרים את הדגים בלימון ומלח למשך 25 דק'.

לקערה מכניסים את תפו"א,העגבניות והבצלים ומתבלים אותם בפפריקה ומלח ופלפל,לאחר מכן מסדרים בתבנית קודם את תפו"א לאחר מכן מעליהם את העגבניות ולבסוף הבצלים,אופים בתנור למשך כ-15 דק' על גריל לקראנצ'יות וצלייה נהדרת.

לאחר מכן מסדרים את הדגים בתבנית נפרדת,וחורצים לאורכם חריצים 3 במספר,מברישים אותם בשמן זית מוסיפים מלח ופלפל,ומכניסים לתנור להשחמה לזמן של 20 דק' גריל.

מגישים את כל החגיגה הזו לצד חצאי לימונים,סוחטים מעט ובתיאבון!

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה