כרעיים בזיתים

כרעיים בזיתים

זהו מתכון ים תיכוני פשוט,וטעים להפליא!

אז מה צריך? 6 כרעיים,1 בצל גדול,2 כפות שמן זית,שורש סלרי (מגורר גס),2 גזרים קלופים ופרוסים דק,2 כוסות מים,10 זיתים שחורים מגולענים+10 זיתים ירוקים מגולענים ,מלח,פלפל,חופן פטרוזיליה קצוצה ושמן לטיגון.

תחילה קוצצים בצל דק קצוץ,בסיר גדול ושטוח מוסיפים את השמן,לאחר מכן מוסיפים את הבצל עד להזהבה.

את הסלרי המגורר ואת הגזר מעבירים לבישול של כ-5 דק',לאחר מכן מפנים בסיר מקום לכרעיים ונסדר את כולם באמצע ומשחימים בכל צד.

מוסיפים לסיר את המים,הזיתים, מלח ,פלפל בנדיבות,מערבבים מעט וסוגרים את המכסה לבישול איטי על אש נמוכה ל50 דק' עד שעה.

לבסוף מוסיפים את חופן הפטרוזיליה,ניתן להחליף בכוסברה למי שאוהב.

 

כתיבת תגובה