עוף באננס

עוף באננס

מתכון של קיץ,מתקתק נימוח וטעים,לכל המשפחה.

מצרכים: 6 כרעיים ללא עור,מופרדות לשוקיים וירכיים.

קופסא אחת של שימורי אננס,2 בצלים גדולים פרוסים גס.

לרוטב:3 כפות סויה,כף שמן זית,מלח פלפל,4 שיני שום כתושות.

מחממים תנור ל-220 מעלות.מסירים עודפי שומן מהעוף ומנקים היטב.

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם כשליש מקופת שימורי האננס ומתבלים במלח ופלפל.

מרפדים בקדירה חסינת חום את הבצלים,עליהם מזלפים את שמן הזית,מסדרים את חלקי העוף על הבצלים ואת פלחי האננס על העופות עם כל מיץ האננס.

מצפים את התבנית עם רדיד אלומיניום,אופים כ15 דק' את העוף בחום של 220 מעלות,מנמיכים לחום של 180 מעלות לעוד רבע שעה.

לבסוף מסירים את רדיד האלומיניום,מנמיכים את החום ל170 מעלות ואופים עד כ-30 דק' להזהבה מלאה.

 

 

כתיבת תגובה